Nousiaisten Lukio

Tiedeprojektit

Matkapäiväkirja tiedematkalta Hollantiin 25.-29.4.

Nousiaisten lukio on tällä hetkellä mukana kahdessa kansainvälisessä tiedekouluhankkeessa.

CERN-hankkeessa suoritetaan hiukkasfysiikkaa käsittelevä tiedeleirikoulu Sveitsin Genevessä sijaitsevassa CERNin hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksessa. Viimeisin tiedekoulu toteutettiin tammikuussa 2011. Ohessa matkalle olleen Jemina Linnaman kirjoitus tiedeopiskeluista sekä kurssin opettajan Lassi Laamasen kuvaus tiedeopiskelujen jälkeen tehdystä matkasta Ranskan puolelle Chamonix:n alppikeskukseen.
CERN-matka

NOT-hankkeessa taas tehdään vastaava tähtitieteen tiedeleiri Kanarialla sijaitsevalle La Palman saarelle, jossa sijaitsee yhteispohjoismainen teleskooppi NOT (Nordic Optical Telescope). Koulumme liittyi hankkeeseen syksyllä 2011, jolloin lukiostamme oli mukana fysiikan opettajan lisäksi kaksi oppilasta. Matkaa kuvaava päiväkirja tulee pian luettavaksi tälle sivulle.

maisema© Lassi Laamanen
ryhmäkuva© Kari Kääriäinen

Lehtijuttu NOT-hankkeesta:

NOT-tiedekoulumatka Ryhmäkuva maailman suurimmalla yksittäisellä teleskoopilla Gran telescopio Canariasilla (vasemmalta lukien Lassi Laamanen, Aleksi Larjama, Lassi Niinikorpi, Henri Rantala)
Teleskooppeja vuorella :)

Nousiaisten lukio